Sivut

torstai 18. lokakuuta 2012

Suklainen maksakastike


Tämän resepti löytyi Kotiliedestä 19/2012. Lehdessä oli lukijoiden lähettämiä suklaisia reseptejä, joista jokainen on kokeilemisen arvoinen. Aloitin kuitenkin tästä maksakastikkeesta, sillä sain sopivasti hirvenmaksaa (ohjeessa käytettiin naudanmaksaa). Kaapissa minulla oli vielä Kultasuklaan chilisuklaata, jonka ajattelin sopivan tähän hyvin. Ihan vähän muutin ohjetta ja tein sen näin:

600 g hirven maksaa (tai naudan)
1 salottisipuli
2 rkl voita
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl kermaa

Leikkaa maksa kuutioiksi. Hienonna sipuli ja paista sitä voissa. Lisää maksat joukkoon, ruskista ne ja mausta. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja sekoita hyvin, anna jauhojen saada vähän väriä. Lisää nesteet ja suklaa, hauduta viitisen minuuttia. Syötiin perunoiden, puolukkahyytelön ja lantturaasteen kanssa. Kastike oli hyvää ja yllättävän suklaista, mutta taidan silti tykätä enemmän ihan perinteisestä maksakastikkeesta. Ja suklaasta huolimatta ei uponnut lapsiin.

4 kommenttia:

  1. Katselin tätä samaista reseptiä "sillä silmällä", mutta jäin silti hieman epäileväiseksi. Ehkä kokeilen, katsotaan...

    Olen kuitenkin ehkä vähän sellainen suklaa suklaana ja maksa maksana-henkinen tyyppi. :D

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen aika lailla samaa mieltä, mutta olen yrittänyt vähän kaikkea että saisin lapset syömään maksaa. Tämän jälkeen luovutan, ja totean ettei maksa vaivaa ;) Mies tykkäsi paljon tästä kastikkeesta, ja väri oli tosi hieno minusta (ei näy kuvassa). Voisin siis tehdä toistekin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos mielenkiintoisesta vinkistä, täytynee kokeilla sopivan tilaisuuden tullen :)

    VastaaPoista
  4. Jaska, kerrohan sitten mitä tykkäsit.

    VastaaPoista