Tänään on Aleksis Kiven päivä. Kun tulee kotiin iltapalan aikaan, jää juhlistaminen hyvin vähälle. Maakuntamatkailu kuitenkin jatkuu, en vieläkään ole päässyt Hämeeseen näissä postauksissa, mutta eiköhän senkin aika vielä tule. Tänään kävin Stadin silakkamarkkinoilla, ja sieltä tarttui mukaan maistuvat iltapala-ainekset: hyvää saaristolaisleipää ja erilaisia silakoita. Iltapalaksi söin katajanmarjamarinoituja silakoita leivän päällä, ja jälkiruuaksi tyrnimarmeladia. Hyvää.
Ja kyllä ne veljeksetkin söivät silakkaa, jo ihan pienestä pitäen. Kun olivat lapsena karkumatkalla, oli äiti heille vihainen, mutta leppyi ja liikuttui kun näki "millä nälän ahneudella he iskivät hampain leipään ja silakkaan".
Oi, tulipa ihana muistikuva siitä, miten luin Seitsemän veljestä ääneen kahdelle veljekselleni:)
VastaaPoista:) Se onkin ihana kirja ääneen luettavaksi kun kieli on niin hienoa.
VastaaPoista