Sivut

keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Prometheus-juhla: Kakkukahvit


Prometheus-juhla jatkui kakkukahveilla. Makea pöytä oli kokonaan esikoisen suunnittelema, hän myös koristeli kakut. Minä tilasin esikoisen  toiveesta syötävät kukat Kotipellon puutarhalta. Kukat olivat todella kauniita, tilaus toimitettiin jämptisti ja puuttuva tuote korvattiin hienosti. Täältä tilaan varmasti toistekin. Samaan tilaukseen laitoin vähän erilaisia pikkuvihreitä salaatin koristeluun, ja kauniita olivat siinäkin.

Mansikkakakku
Viljaton ja maidoton vadelmakakku
Tiikerikakku
Lusikkaleivät
Suklaakonvehteja

Ihan ensimmäinen toive oli mansikkakakku. Marraskuun lapsi sanoi, että koska ei ikinä saa synttäreillä mansikkakakkua, haluaa sen näihin juhliin (ja äiti kyynelehti salaa). Minä en ole mikään kakuntekijä, hyviä ne ovat aina, mutta koristelu (lievästi sanottuna) ei ole minun juttu. Onneksi esikoinen koristeli ne kauniisti, vaikka minä vähän mokasinkin kerman kanssa.


Minun tekemä mansikkakakku on aina ihan yksinkertainen, tavallinen sokerikakkupohja, paljon(!) mansikoita viipaleina sekä vaniljaista kermaa. Ei mitään muita makuja. Olen vitsaillut kaikille, että nyt tein vain yhden munan kakun näihin juhliin. Olin ostanut strutsinmunan Kilkkilän farmilta Vuolenkoskelta. Tämä yksi muna riitti kolmeen n. kuuden munan kakkuun, sekä yhteen reilun neljän munan kakkuun. Mansikkakakut riittivät hyvin, mutta kaikki syötiin loppuiltaan mennessä (muut voivat laskea että yksi muna kakussa riittää kolmelle, mutta meidän juhlissa saa kyllä aina laskea vanhanaikaisesti että yksi muna riittää kahdelle (enkä siis nyt puhu strutsinmunasta)).

Tein juhliin myös viljatttoman ja maidottoman kakun. Käytin jauhoina perunajauhoja ja kerman sijaan italialaista marenkia. Idea kakkuun tuli  Suolaa ja hunajaa -blogista. Tätäkin ohjetta toivottiin, kirjoitan sen lähiaikoina ylös. 

Tiikerikakkua oli esikoisen nimiäisissä (se on selviytyjän kakku) ja sen jälkeen monilla syntymäpäivillä,  joten sitä toivottiin myös näihin juhliin. Tiikerikakun Ilse.Kahvelo oli leiponut edellisenä päivänä, aivan ihana kakku, kuopuskin kehui moneen kertaan kuinka on hyvää se oli.


Perinteiset lusikkaleivät kuuluvat meillä juhliin. Lusikkaleivät leivoimme yhdessä esikoisen kanssa, ensimmäinen satsi melkein meni tunteisiin, mutta toinen satsi onnistui (siskon neuvojen ansioista) erinomaisesti.


Juomana oli perinteiset kahvi, tee ja mehu. Ja koska esikoinen on amerikkalainen vauva, laitoin myös limsatölkkejä jäihin tarjolle. Stefan Lindforsin salaattikulho on loistava jääkulhonakin. Time-lapse-kamera kertoo, että juomakulholla vierailtiin usein. Isäni naureskelikin, että kun entisaikaan juhlissa pihalla oli miesten tupakkarinki, oli siellä nyt miesten cokis-rinki. Hinnatonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti