tag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post5765082104250923035..comments2024-02-24T10:30:32.178+02:00Comments on sauvajyvänen: Kurpitsakeitto tryffelivoillasauvajyvänenhttp://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-29214211344053457722014-03-15T10:03:21.165+02:002014-03-15T10:03:21.165+02:00Merja, teillä onkin ihana pakkanen :)
Anonyymi, k...Merja, teillä onkin ihana pakkanen :)<br /><br />Anonyymi, kiitos tuhannesti ihanasta kommentista!!! Tuo pitäisi oikeasti kehystää seinälle, kaikkien ruokabloggaajien seinälle :) Ja pliis, jatkakaa kommentointia, se on oikeasti bloggaamisen suola, tai pitäisikö sanoa että se voi leivän päällä ;Dsauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-76299103911854819292014-03-15T07:21:24.218+02:002014-03-15T07:21:24.218+02:00Blogityyli -keskusteluun haluan täysin ulkopuolise...Blogityyli -keskusteluun haluan täysin ulkopuolisena kommentoida. Olen vuodesta 2006 saakka seurannut päivittäin aktiivisesti ruokabloggaamista sekä Suomessa että ulkomaisissa blogeissa. Siis minä NAUTIN siitä, mitä te kaikki AKTIIVISESTI bloggaavat OSAAJAT teette. Blogit ovat kokemusten ja osaamisen jakamisen ympäristöjä ja niissä reseptit ja tekemiset jalostuvat eri tekijöiden yhteisvaikutuksesta. Sosiaalisen median idea parhaimmillaan mielestäni toteutuu ruokablogeissa. Pliis, jatkakaa sitä mitä kaikkea eri tyyleillänne teette - kaikki vie ultimate goal:ia eteenpäin. Meitä ilolla tekemisiänne seuraavia on paljon! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-16505261483108929752014-03-14T21:23:09.301+02:002014-03-14T21:23:09.301+02:00Tätä pitää tehdä! Sattuu olemaan tuota tryffelivoi...Tätä pitää tehdä! Sattuu olemaan tuota tryffelivoita omasta takaa pakkasessa ;)Merjahttp://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-39383184974931069322014-03-13T20:30:36.352+02:002014-03-13T20:30:36.352+02:00Mari: a) taisi viime vuonna olla pitkälti sen ansi...Mari: a) taisi viime vuonna olla pitkälti sen ansiota että syksy oli pitkä ja lämmin. Siinä vaiheessa kun joinain vuosina kasvu loppuu oli viime vuonna vielä monta viikkoa lämmintä ja aurinkoista. Toinen asia mikä auttaa, niin minä yleensä joko pätkäisen kasvin siinä vaiheessa kun on muutama kurpitsan alku tulossa, eli sen jälkeen kasvi ei enää tee uusia ja uutta vartta, vaan kaikki kasvu menee niihin muutamiin kurpitsoihin. Tai sitten otan vaan kaikki uudet kukat pois, mutta annan kasvin versoa ja yhteyttää isolla pinta-alalla. Hulluna kastelua lämpimällä jokivedella sai aikaan sen, että mökin kurpitsasta sain puolet enemmän ja myös isompia kurpitsoja, muistaakseni 10, kun palstalta sain 5. Osa jäi kyllä pieniksi, kuten nämä kolme viimeisintä olivat.<br /><br />b) Joo se on jännä, miten moni tuntuu ajattelevan että kaikki blogit olisivat samanlaisia tai niillä olisi samanlaiset motiivit taustalla. Minähän en tavallaan edes ole mieltänyt itseäni oikeaksi ruokabloggaajaksi (asia mikä jaksaa huvittaa ainakin Nannaa) juuri siksi, että blogi on ollut pitkälle itselle ja läheisille jonkin sortin päiväkirja, seassa on pieniä vihjeitä tapahtumista niin, että itsekin muistaa ne myöhemmin, vaikka muille ne eivät kerro mitään/ovat merkityksettömiä. Asia ehkä korostui vielä silloin kun postausvauhti oli tiheämpi. Lisäksi on kiva palata puutarhajutuissa edellisiin vuosiin, että milloin on kylvetty ja miten on kasvanut mikäkin.<br /><br />Minulle muuten se, että näen samat reseptit moneen kertaan on sen merkki, että resepti on jotenkin erityisen hyvä. Tai jos julkaisujen välillä on pitkä aika, voi aina joku uusi löytää uuden jutun.<br /><br />Ulla, juuri näin. Kyllä siitä aarista tiukkaa savimaata on paljon iloa, ja tässä vaiheessa vuotta ei mitenkään voi muistaa sitä työn määrää. sauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-462019439985638252014-03-13T12:21:09.635+02:002014-03-13T12:21:09.635+02:00Raaka-aineet on ainakin parhaita ikinä! Ihan huike...Raaka-aineet on ainakin parhaita ikinä! Ihan huikeaa, että vielä maaliskuussa saa nauttia itse kasvattamiaan kasviksia :-)Ullahttps://www.blogger.com/profile/05036184625126150774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-2945067962034630522014-03-13T10:36:38.737+02:002014-03-13T10:36:38.737+02:002 kommenttia täältä
a) nyt vinkkejä kehiin, miten ...2 kommenttia täältä<br />a) nyt vinkkejä kehiin, miten butternutin saa kasvamaan! Meillä on nyt ollut useampaan kertaan kasvatuksessa ja tuloksena on ollut yksi peukalonkokoinen mädäntynyt hedelmä. Muut kurpitsat (talvi ja kesä) ovat kyllä kasvaneet nätisti.<br /><br />b) taas mä sorrun tähän metabloggaamiseen, mutta kun aihe on kiinnostava. Me teemme tahoillamme kotona ja Kivistössä muiden bloggaajien reseptejä - tottakai! Harvoin kuitenkaan postailemme suomalaisten kollegojen reseptejä, kun on sellainen tunne, että sama porukka lukee blogeja ja sitten näkee samat reseptit useasti. Ulkomaisista blogeista tuodaan useammin reseptejä Kivistöön, koska on todennäköisempää silloin, että kerrotaan lukijallekin jotain uutta. Teemme siis blogia aika paljon lukijoille, toissijaisesti omaksi reseptiarkistoksi. Me tehdään niin harvoin samoja ruokia uudelleen.<br /><br />Mutta tämä on vain meidän oma valintamme. Tässäkin aiheessa on musta vähän sellaisia piirteitä että ruokablogin tulee olla jonkin tietynlainen. <br /><br />Että ruokabloggaaja ei saa käyttää puolivalmisteita, ei saa käyttää muiden reseptejä, pitää tehdä vain lukijoille, kun kerran on julkisesti kirjoittaa, on pakko olla reseptien kehittelijä, ei saa olla kaupallinen, pitää olla kaupallinen. Pitää ottaa kauniita kuvia, ei saa ottaa kauniita kuvia, kun se on teeskentelyä. Baaaaah. <br /><br />Ollaan vaan ja blogataan just kuten halutaan ja luetaan niitä blogeja, joiden sisältö kiinnostaa. Joo! <br /><br />ps. Mua ei häiritse lukijana yhtään reseptien kiertäminen, sehän vain todistaa, että ressu on ollut toimiva.Mari - Kivistössähttp://kivistossa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-56990840712885299552014-03-12T20:38:06.495+02:002014-03-12T20:38:06.495+02:00Pitää tänä vuonna laittaa kurpitsat vähän aikaisem...Pitää tänä vuonna laittaa kurpitsat vähän aikaisemmin kasvatukseen, jos ehtisi saada satoa ajoissa. ja ehkä laittaa parikin näitä kurpitsoja, sillä säilyivät näin hyvin ihan tuossa hyllyssä.sauvajyvänenhttps://www.blogger.com/profile/04675042210077244130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6724642590992182293.post-76097751410298192752014-03-12T19:22:24.019+02:002014-03-12T19:22:24.019+02:00Ha, haa, taas kerran iso osa tekstistäsi voisi oll...Ha, haa, taas kerran iso osa tekstistäsi voisi olla minun näppikseltäni peräisin. Reseptien kirjaamisen yksi tärkeä tarkoitus on varastoida niitä itselle, iso ilo on, jos niistä on hyötyä ja hupia muillekin. <br /><br />Kurpitsoita on ollut tänä vuonna hyvin saatavilla, meilläkin on yksi voipähkinä odottamassa pöydällä keittoutumista.Anonymousnoreply@blogger.com